Bugün üç kızıl karanfili anmak demek, “Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Bir Türkiye” için mücadele etmek demektir.

6 Mayıs 1972… Türkiyeiye tarihine kara bir leke düştü. 12 Mart Faşist darbesinin mahkemelerince Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan gencecik yaşlarında idam edildi. Canımızdan can koparcasına düştüler toprağa.

Peki neden astılar üç yiğit yoldaşımızı? Çünkü teslim alamadılar, satın alamadılar. Çünkü onlar yürekliydi, onurluydu; onurlarını yaşamlarından üstün tutuyorlardı. Çünkü kalpleri, işçiyle, köylüyle, ezilen sömürülen halkla birlikte atıyordu. Kısacık ömürlerine sayısız devrimci mücadele örneği sığdırdılar.

Onlar Antiemperyalistti. Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal ve Tam Bağımsız Türkiyeiye yürüyüşü gerçekleştirdiler. Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mızın Önderi Mustafa Kemal’i, Cumhuriyeti ve kazanımlarını anlayıp bizimsediler ve kendilerini bu ülkenin İkinci Kurtuluş Savaşçıları olarak tanımladılar. Vatanseverdiler. ABD Emperyalizmine,  Avrupa Ekonomik Topluluğuna ve Ortak Pazar’a karşı “Onlar ortak biz pazar” sloganıyla karşı durdular. Antifeodaldiler. ABD’nin, Ortadoğu’da sosyalizme karşı ördüğü Yeşil Kuşak Projesine, 6. Filoyu kıble yapıp emperyalizme secde eden Ortaçağcılara karşı mücadele yürüttüler. Antişovenisttiler. Ölüme ramak kala En son sözlerinin arasında “ Yaşasın Türkiye ve Kürt halklarının kardeşliği” vardı.

Bugünler bu yiğit devrimcileri her 6 Mayıs’ta afili sözlerle değil;  ancak uğruna darağacına gittikleri mücadeleyi üstlenerek, daha yukarılara taşıyarak ve bu ilkeleri yaşatarak anabiliriz. En En son nefeslerini verirken dahi teslim alamadıkları ideallerini yaşatarak… 06.05.2018

Deniz Gezmiş:

“Yaşasın tam bağımsız Türkiyeiye!
          Yaşasın Marksizm Leninizmin yüce ideolojisi!
          Yaşasın Türkiye ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi!
          Kahrolsun emperyalizm!
          Yaşasın işçiler, köylüler!”

Yusuf Aslan:

Ben ülkemin bağımsızlığı ve halkımın mutluluğu için şerefimle bir defa ölüyorum!

Sizler bizi asanlar şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz!

Biz halkımızın hizmetindeyiz! Sizler Amerika’nın hizmetindesiniz!
          Yaşasın Devrimciler!
          Kahrolsun Faşizm!

Hüseyin İnan:

Ben şahsi hiçbir çıkar gözetmeden halkımın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaştım!

Bu bayrağı bu ana kadar şerefle taşıdım!

Bundan En sonra bu bayrağı Türkiyeiye Halkına emanet ediyorum!
       Yaşasın İşçiler, Köylüler ve Yaşasın Devrimciler.
       Kahrolsun Faşizm!”

Kahrolsun AB-D Emperyalizmi!

Ya İstiklal Ya Ölüm! Tam Bağımsız Türkiyeiye!

Halkçı Kamu Emekçileri

BİR CEVAP BIRAK